Oppstart – Fredag – 01

Jeg har arbeidet ganske hardt og gjort mange undersøkelser for å finne det perfekte sted for dette prosjektet. Jeg ønsket at det skulle være mulig å komme dit uten å måtte bruke bil – av miljøhensyn. Jeg tror nok likevel ikke jeg kommer til å gjennomføre dette hundre prosent.

Etter timevis med utprøvinger, har jeg bestemt meg for å bruke CAS alkydmaling sammen med terpentin og linolje for å forlenge tørketiden noe, siden alkydmalingen tørker litt for raskt alene. Så mitt først forsøk her var bare delvis vellykket fordi jeg brukte Liquin sammen med malingen (Liquin og alkydmaling tørker omtrent like fort). Den nederste delen av bildet tørket så fort at jeg ikke klarte å male inn vannliljebladene på en malerisk måte, siden underlaget allerede hadde tørket. Jeg håper jeg vil få til å male både djervere og hurtigere ettersom prosjektet skrider framover.

Denne første skissen ble malt på en mdf-plate som var grunnet med hudlim og oker pigment, 30 cm x 30 cm. Jeg er ikke sikker på at dette blir den endelige løsningen. Det kan være at det vil være bedre å male på 40 cm x 40 cm og med større pensler – kanskje også på strukket og grunnet papir.

Jeg har valgt alkydmaling fordi det kan tåle en skur og til og med kuldegrader. Det har også den samme «blending»-muligheten som tradisjonelle oljefarger, når den er behandlet med mine modifikasjoner (dvs å blande inn litt linolje/terpentin).

Hvorfor førti?

Det er ikke mulig for meg å gå ut hver eneste fredag i et helt år. Det vil alltid være fredager som er opptatt av diverse grunner. Førti malerier/skisser vil være nødvendig for å ta meg gjennom i alle fall noen av naturens skiftninger i løpet av et år.

Naturen virker å frembringe en bestemt matematisk formel med bestemte tall – de såkalte Fibonacci-tallene. De finnes i antall kronblader på ville blomster, i insektenes øyne, i bikuber og mye mer. Jeg fant også ut at mine førti kvadratiske bilder vil passe perfekt inn i et Fibonacci-system. Fibonacci-tallene er nært koblet opp mot det gylne snitt som påstås å være det perfekte forhold mellom to tall/størrelser. Her og nå vet jeg ikke om dette vil være av betydning for mitt prosjekt, men kanskje jeg skal gi det en sjanse. Kanskje vil bildene til slutt ende opp i en utstillingsorganisering som dette:

Magne Myhren

 

 

Lenka nedenfor er kun for at bloggen min skal registreres på bloggurat:

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/a1c174947abd34f645ca443c8771ef2bc1c08a9b

Comments are closed.