Fredag 02

Dag to – 25 august  2017

1 time 30 min

30cm x 30cm

Alkyd med linolje og terpentin.

En skikkelig dårlig natt søvn og noen timer på jobb etter en intens studieuke. Forholdene var ikke de beste.

Pent vær rett i underkant av 20 grader. Jeg hadde instilt meg på dette nå. Dersom det skal være en fast rutine på fredager, må jeg prøve å unngå å skulke selv om enkelte ting lugger litt. Siden vil sikkert været by på en del problemer.

Forrige gang for to uker siden, var flueplagen betydelig. I dag var det mer en og annen mygg og noe færre fluer enn sist.

Det er vanskelig å beregne svettingen når jeg går opp, og i dag ble jeg drivende våt. Ikke noe problem nå på sommerstid, men det kan  nok bli utfordrende senere når kulda kommer.

Jeg ha merket meg at de to ukene som har gått uten at jeg har malt på ingen måte har vært mindre billedskapende. Det har nærmest kokt i hodet mitt av nye ideer til selve malerarbeidet.

Hovedideen denne gangen har vært å forenkle uttrykket noe. Jeg synes at det første bildet ble litt stift. Det første ble også for mye akrylaktig fordi alkydmalingen tørket så fort. Nye strøk blandet seg dermed ikke inn i det foregående. Dette ville jeg endre på nå. Jeg har eksperimentert med å blande inn linolje og luktfri terpentin i alkydmalingen, og det gjorde dem raskt om til superfin oljemaling. Kjøpte noe rimelig georgian, men de er mindre intense. Det betyr en god del når jeg maler på oker bakgrunn.

Jeg synes det var tungt å male i dag, men jeg presset meg. Prøvde å bruke større pensler for forenklingens skyld. Det ble ikke så verst, men jeg vil gjerne få til å male litt tynnere strøk.

Lyset endret seg hele tiden. Det var veldig utfordrende. Jeg må finne et vis å plassere hovedformene raskt, fremover. Det gikk fra spennende lyssettinger og rett over i direkte flatt lys på få sekunder.

Jeg sleit også med solskjerming, men fikke det til etterhvert med å sette skjermen over på et ekstra stativ jeg hadde med.

Må bruke mer tid på å strømlinjeforme oppakkingen, slik at det hele også lar seg gjennomføre i dyp snø, kulde, vind og regn.

Tok bilen i dag pga dårlige forberedelser. Er usikker på om sykkel i det hele tatt er for tøft. Får teste det ut. Selv med bil tok det en time fra jeg begynte å gå til oppsettet var klart. Hvis jeg lager opplegget altfor strengt, er det ikke sikkert jeg klarer å gjennomføre det.

Magne

Comments are closed.