Fredag 03

Dag tre – 9 september 2017

2 timer

30cm x 30cm

Alkyd med terpentin og linolje.

Jeg har gledet meg til denne dagen. I lengre tid er det meldt store nødbørsmengder og jeg vil ha muligheter for å teste ut hvordan det vil være å stå under en duk i kraftig regn og male.

 

Jeg hadde ikke ork til å gjøre alt ferdig dagen før. Jeg ser at det vil være et godt poeng å ha sekken pakket og klar som standard.

 

Paletten er valgt ut og minimert så langt som mulig. Ny grunning også denne gang med Galleria gesso, utblandet til fløtekonistens, tre lag + et lag på baksiden. Grunnfarge med golden fluid acrylics. Den tynne grunningen var vellykket slik at den hadde god motstand – litt papirfølelse.

 

Utrolig tung gåtur i turbukse og regnbukse samt allværsjakke. Svært tung sekk med alt utstyr.

 

Allerede før maleplata sto på staffeliet kom det et par dråper vann på plata. Jeg forsøkte å løse dette ved å smøre plata litt med linolje.

 

Jeg minimerte paletten videre. Brent Umber, Oker, hvit og Ftalo turkis. Fargene var dempet og Turkis og Umber ble en fin grå nøytral. Alle fargene ble dempet, og fargeperspektivet var påtagelig, så de nærmeste fargene var ganske spreke og sto godt mot bakgrunnen. Noen ganger ble bakgrunnen helt borte, og andre ganger var det mer tydelig. Ettersom jeg arbeidet meg fremover i bildet tok jeg inn gul i paletten. Oker og turkis ble en ganske bra grønnfarge, men jeg trengte saftigere grønn og guloker i forkanten og blandet turkis meg gul og oker samt hvit og noe umber. Jeg kom godt i gang før vannet strømmet ned. En stokkand krysset vannet.

 

Den bakerste delen gikk glatt, med tynne fine lag. Etterhvert fikk jeg problemer for jeg hadde glemt par eller filler til å tørke av med. Dermed måtte jeg legge på veldig tykke lag, og jeg kom litt ut å kjøre med tanke på å rette opp ting som ble feil. Dette skjedde særlig rundt den lille furua på svaberget. Jeg overså den først, måtte male den på, måtte justere med negativt rom bak, men slet fordi det var blitt for tykke lag med maling. På tross av at jeg både hadde paraply og duk, kom det enkelte vanndusjer på bildet, men særlig på paletten.

 

På turen hjem fosset vann i bekkene, jeg var sliten, men det var en flott opplevelse å være ut i så heftig vær.

 

Malemessig har jeg hatt fine erfaringer, men det er mye å justere på videre.

Magne

Comments are closed.