Fredag 04

Dag fire – 22 september  2017

1 time, 30 min

30cm x 30cm

Alkyd med terpentin og litt linolje

Ny angrepsvinkel i dag, med en ferdigmalt mørk maleplate og kun små og litt stive pensler.

Prosess (time-lapse)

Denne dagen har jeg testet ut en ny måte å angripe det maletekniske på. Maleplata er dekket med en mørk brent umbra farge som er blandet med ftalo turkis. Det gir en helt annen måte å bygge opp maleriet på. Det er lettere å beholde det mørke som en klar tone når den er tørr i utgangspunktet. Når jeg legger en mørk og en lys farge ved siden av hverandre på en lysere grunning er det lett for at fargene som den mørke er laget av smeller inn i det lyse og lager ukontrollerte fargetoner. Dette er særlig synlig i vannet. Skal jeg få dette til må jeg i det minste ha forsikret meg om at den sorte/grå jeg har blandet faktisk er nøytral. Det kan jeg teste på paletten ved å blande inn litt hvit. Trenger nok noe mer trening på dette ettersom det kan være vanskelig å skille den mørke fargen fra andre farger ute i det fri i dårlig lys.

 

Skissen ble malt ferdig i løpet av en og en halv time. Jeg brukte ganske små svinebustpensler og farget inn feltene som om det var med oljepastellfarger. Malingen er så pigmentholdig at selv et tynt lag med maling dekker det jeg trenger.

Magne

 

Comments are closed.