Fredag 17

Dag sytten – Søndag 28. januar – 2018. Oppstart 14:15

2 timer

30 x 30 cm

Olje

Denne uka var det arbeid på skolen som hindret meg i å dra ut fredagen. Derfor ble det enda en søndag.

I dag har det tatt nesten to timer å komme opp hit. Væromslag med varme, regn og vind fra vest har gjort veiene nesten ufremkommelig i skogen på sykkel. Måtte parkere sykkelen mye tidligere enn der jeg pleier og ta en lang omvei på beina.

(Videoen har lav oppløsning, så det passer best å se den liten)

 

Jeg var usikker på hvordan jeg skulle begynne i dag. Valgte meg først ut en detalj, men ombestemte meg så, og gikk litt tettere på dette motivet som jeg har noen varianter av nå. Lyset skifter svært fort, og jeg valgte derfor en ny strategi for å klare å få med sollyset i tretoppene i bakgrunnen; Først malte jeg bakgrunnen med en blannind av engelsk rød, ultramarin, brent umbra og litt hvit og førte på ulike nyanser av dette med bred pensel. Deretter la jeg inn de lyse solflekkene av grønne nyanser blandet av ultramarin og gult. Da ville jeg være sikker på at dette ville holde seg, selv om lyset skulle skifte.

Da jeg etter to timer var ferdig, var lyset helt annerledes. Strategien holdt!

Magne

 

Comments are closed.