Fredag 18

Dag atten – Fredag 9. februar – 2018. Oppstart 15:20

Omtrent 1 time

30 x 30 cm

Olje

Ikke akkurat noe mesterverk denne gang! Likevel er dette en av turene til nå som har gitt meg mest. Fantastisk vær å være varm i! Jeg frøs kun litt på fingrene, men de ble raskt varme med litt pusting.

Planen var i utgangspunktet å sykle med sekk og truger i lasten. Men jeg turde ikke gjennomføre dette. I byen regnet det, og turen på sykkel til der jeg skulle ha gått fra ville ha gjort meg gjennomvåt. Jeg driver trygt. Ikke noe hasard. Hadde jeg kommet fram våt, kunne kanskje hele turen være spolert.

Jeg ble hentet i bil på arbeid slik at jeg kom meg hjem og hentet sekk og truger der istedenfor. Så en liten kjøretur innover i landet.  I løpet av disse to til tre kilometerne inn fra kysten endret nedbøren fra regn til sludd. Herfra bar det til skogs med en stigning på 200 høydemetre. Fra 3 til ca 200 moh.

Først på termostøvler, og etter cirka tyve minutter tar jeg på trugene. Totalt 1 time og ti minutters tur. God tid denne gang. Mye å oppleve…

(Det kan i videoen høres ut som om jeg snakker ned fotografering i naturen. Det er på ingen måte meningen. Jeg vet meget godt at det er mye som skal klaffe for å få gode bilder ute. På samme vis som å sitte ute og skrive, være stille eller male, kan også fotografering gjøre at man opplever denne sterke tilstedeværelsen).

Noen frustrasjoner i selve maleprosessen denne gang. Maleplata går litt i oppløsning i været. Limgrunningen tåler ikke fukten. Må endre denne taktikken. I farta blander jeg phtalo blå med Brent umbra. Skulle vært ultramarin blå. Jeg klarer ikke skjelne fargene. Ergerlig, for det hele får et grønnlig preg, og det skulle det ikke ha. Prøver å gjøre det på ny, men noe av fargen henger med i hele prosessen.

Den store tuben med hvit må klemmes mellom knærne for at jeg skal få noe ut av den. Tydelig at alt blir seigere og tregere i kulda.

Magne

 

 

 

Comments are closed.