Fredag 31

Dag trettien – Tirsdag 29. mai 2018. Oppstart 15.45

1 time og 30 min

30cm x 30cm

Olje

(Denne fredagen måtte gjøres på en tirsdag siden jeg har vært bortreist.)

Oppstart. En enkel opptegning.

Jeg valgte å plassere noen vannliljer først, fordi jeg tenkte at det var disse jeg hadde oppmerksomheten rettet mot.

De lyse delene av vannet.

Det siste trekket, var å bruke en tynn pensel og dra en mørk skygge under kanten av enkelte av vannliljebladene.

Jeg forsøkte å male litt røft denne gang og jeg så på steinen som et abstrakt felt. En annen utdypning av tidligere malerier, var å bruke en mellomgrå palett som referanse for å finne midt-tonen i bildet. Dermed kunne jeg frigjøre meg litt fra det jeg så. Det er veldig ofte slik at lyset i virkeligheten er mye lysere enn malingen, så det kan av og til spille meg et puss som jeg ikke oppdager før jeg har kommet hjem og ser hvor mørkt bildet er blitt.

Litt lønn må man ha for god planlegging. Jeg reiste opp i skinnende sol, men ble overrasket av regn da jeg begynte å planlegge maleriet. I ei tønne har jeg liggende litt utstyr, så jeg fikk raskt opp en glimrende skjul under en duk.

Under duken_01

Comments are closed.