Fredag 30

Dag tredve – Fredag 18. mai 2018. Oppstart 14.20

1 time og 30 min

30cm x 30cm

Olje

Etter forrige fredag hadde jeg to nye ideer eller forsett. Sist klarte jeg å konsentrere meg nok til å plassere de viktigste elementene i bildet, men det ble overkontrollert, og jeg følte at jeg mistet noe av det maleriske. Derfor ville jeg prøve å beholde kontrollen, men samtidig øke de løse og ledige penselstrøkene og la penselen sette ordentlige merker. Jeg synes jeg fikk til dette til en visse grad.

Den andre ideen var å ta i bruk en slags olje-gelè. Maling på tube uten fargestoff . Med denne ville jeg kanskje få til å lage mer utglidende transparente strøk, slik som når den blå himmelen skimtes uklart i vannet (i forkanten av motivet) Med denne kunne jeg også få til litt strukturer.

I tillegg til disse to innfallsvinklene, malte jeg på en varm brunfarge plate, med grove furer etter pensler. Denne fargen matcher bunnen i vannet der sola lyser den opp, og mye kom derfor gratis.

Oppstart av ny komposisjon. Utvelgelse.

Plassering av de mørke kantene på bølgene, deretter de fargesterke. Antydning av grønne blad som fremdeles er under vann.

Avslutning. Med tynn pensel og hurtige bevegelser males de blå ovale formene det var så mange av over alt i vannet. Dette blir fokuspunkter.

Turen i dag var av det lette slaget. Kort reise med sykkel hjemmefra siden skolen holdt stengt i dag. I tillegg er det en herlig forsommerdag, og oppakkingen var derfor minimal. Ren sol, og over tyve grader. Ingen insektsplage siden det var en forsiktig bris inne i vika.

Spennende å legge merke til hvor fort dette landskapet endrer seg!

Magne

Comments are closed.