Soldogg – Sundew

Skjønnhet kan være forførende. Noen ganger er skjønnheten bare skjønn, og noen ganger er den farlig. Vi tror vi har vært heldige, vi tror vi har vunnet i et lotteri i Nigeria, vi tror vi er den ene blant mange som er trukket ut, vi tror og tiltrekkes. Men er vi riktig uheldige, sitter vi plutselig i saksa.

For noen gir dette muligheter for et liv, for noen blir forføringens kunst en livsviktig nisje. Tidligere i sommer reddet min tiårige niese en vannnymfe fra soldoggens foræderiske plan. Hun løftet den forsiktig ut av de klebrige dråpene og lot den på ny få luft under vingene. Bra for den! Men synd for soldoggen som gikk glipp av viktige mineraltilskudd.

Sometimes beauty is seductive. Sometimes beauty is just beauty, and sometimes it might be harmful. We believe we have been lucky, that we have won the Nigerian million dollar lottery, that we are the chosen ones. We are attracted, and we believe. And suddenly we might get stuck in the swamp!

The art of seduction is a way of life for some. My ten year old niece helped this summer a small Damselfly that was caught by a Sundew. She gently lifted it up and gave it freedom to fly away again. Lucky insect! But it was a pity for the Sundew that lost it’s opportunity to gain som extra life-giving minerals.

Magne

Comments are closed.