Bjørkefink – Brambling

En vanlig fugl i fjellbjørkeskogen er bjørkefinken. Som du ser på bildene her, kan to hanner se ganske ulike ut.

Hannene her ble svært engasjerte av min medbrakte lyd, mens hunnene ikke hadde tid til tvekamper. Hunnene holdt på med sitt, mens den ene hannen gikk til frontalangrep på høytaleren min og rev den ned fra greina høytaleren hang på. For å unngå unødig forstyrrelser, var jeg kun en kort stund i begge territorier.

Skal jeg se riktig optimistisk på min rolle her, har jeg vært en fuglenes sex-terapeut, en som bidrar til å øke testosteronnivået hos hannene. Noe som nok også hunnene vil sette pris på, tenker jeg! Man kan aldri vite hvordan fugler ser på det. 🙂

The Brambling is a common bird in the birch-woods in the mountains. The colours of the males can differ a lot from one male to another.

Though the females didn’t care about my digital calling-sound, the males were more than ready for a fight. One of the males, the strongest coloured one, attacked my loudspeaker and pulled it from the tree it was adapted to. I just stayed for a short period of time, not to disturb them too much.

If I should be really optimistic on my own behalf, I guess I might have been some kind of sex-therapist for the birds here – one who is helping the males heightening their testosterone-levels to unknown levels. Perhaps the females also appreciated this! One might never know how the birds see it 🙂

One Comment

  1. Nydelig fugl og flott foreviget biofoto!

Comments are closed