Sjikt – tolvte dagstur

Sjikt-maleri nr. 18. En våt ettermiddag i skogen.

Denne dagen ville jeg gjøre et eksperiment. Jeg visste det ville regne kraftig og ville derfor undersøke om Cobra, en vanntynnbar oljemaling, ville kunne fungere uten at maleriet ble ødelagt av vann i prosessen.

Jeg kunne ikke velge min hjemmelagede hvite tarp siden den lekker litt i en søm midt på og måtte sitte nokså mørkt under en grønn duk istedenfor.

Maleplata er egentlig kritthvit.

Jeg satt varm og tørr under duken. En fantastisk opplevelse i seg selv når vannet bøtter ned, og ikke en dråpe vann nådde maleplata.

Til nerdene:

Cobra fungerer utmerket som oljemaling, selv om den tynnes med vann istedenfor terpentin (noe som gjør det enkelt å vaske penslene ute i felt). Den er imidlertid litt mindre metta med pigmenter enn malingen jeg bruker til vanlig. Det gjør at jeg må tenke litt annerledes. Malingen må legges tykkere på for å få samme styrke.

Facebook-strømming

Planen var å strømme hele prosessen på Facebook, og jeg annonserte dette idet jeg var på vei ut. Imidlertid hadde jeg glemt holder til mobilen, så det hele gikk i vasken.

Refleksjon

Jeg var ganske misfornøyd med maleriet i etterkant, og jeg tenkte at jeg ikke ville la det være en del av Sjikt-serien. Min kone fikk meg på andre tanker, så får du dømme selv.

Magne

Comments are closed.