Sjikt – treogtyvende dagstur

Sjiktmaleri nr 31 av 40
Sjiktmaløeri nr 32 av 40

Vannstanden har sunket betydelig etter lengre tørke. Det ga unike muligheter for å tenke «Sjikt».

Maleri nr 31 av 40

Jeg dro ut før klokken 1100 i formiddag og hadde hele dagen. Jeg var usikker på været og spente opp min hvite teltduk. Maleri nr 31 strevde jeg betydelig med og brukte tett på fire timer på å få det ferdig. Overskyet vær er i så måte perfekt fordi motivet ikke endrer seg over tid siden det ikke er noen skygger av betydning.

Vannliljebladene har sunket med vannstanden, og derfor ligger det ene bladet oppetter rota i vannet.

Forrige maletur ble fullstendig mislykket og jeg tørket av alt jeg hadde malt før jeg dro hjem. Denne brukte plata var perfekt for det første motivet her.

Maleri nr 32 av 40

Utfordringen med maleri nr 32 var å få til overgangene mellom de lyse og mørke partiene i vannet og hvordan dråpene interagerte med dette. Stokken som delvis kom over vannflaten, kan ha ligget der i svært lang tid da det er lite forråtnelse under vann. Det var interessant å forsøke å få til både det som kunne sees på bunnen i de mørke partiene og å sette dette opp mot totalrefleksjonen nederst.

Mens jeg satt og malte dette siste maleriet, smelte en bever halen i vannet bortover mot høyre i bildet. Den oppdaget meg før jeg oppdaget den.

Magne

Comments are closed.