Ruminating I – Drøvtygging I

In these days’ poor weather-conditions and while waiting for spring, I will show some old photos which has been totally changed using Photoshop. This is a more painterly aproach to the photos – although they are not at all paintings. I’ve used colour-perspectiv as a guide for this one. Do you think this is cheating, or do you think it’s a proper way to work with photographic images?
The starting image:

Ettersom det er så dårlig vær her på Sørlandet for tida, og våren enda lar vente på seg en stund, vil jeg ta fram noen eldre foto som har blitt totalt forvandlet i Photoshop. Dette er en mer malerisk tilnærming til foto – selv om det absolutt ikke dreier seg om malerier. Jeg har brukt fargeperspektiv som hoved-rettesnor for dette bildet. Synes du dette er juks, eller synes du det er en ok måte å arbeide på med foto?
Utgangsbildet:

After heavy treatment in Photoshop:

Etter kraftig behandling i Photoshop:

Please respond to the challenge if you have any thougts about the issue!

Regards Magne

Jeg er glad for innspill på problemstillingen!

Vennlig hilsen Magne

By the way; Do you want to visit my new art-blog at magnemyhren.blogspot.com?

PS! Har du lyst til å besøke min nye kunstblogg på magnemyhren.blogspot.com?

3 Comments

 1. Hei. Likte det du fikk til på foto av dei utrangerte bilseta. Syns det er ok å bruke fotoshop til å fikse litt slik, resultatet likte eg. Det er jo likevel et foto. Eg betrakter fotoshop som et slags mørkerom – der kan en jo eksperimentere litt. Ser du maler endel med Corel Painter du også – kunne være kjekt å få respons frå deg på min webside – eg er dårleg på markedsføringa der..så eg vil like få kommentarer fra slike som deg som jobber med både foto og maleri. Vennlig helsing Sylvia V.

 2. Kai Edvard rønning

  Kjempebra Magne
  Du er en sann kunstner og bloggen er en nytelse!
  Utrolig mye spennende å se!!

 3. Takk for tilbakemeldinger. Jeg har skrevet epost til dere begge, men fra deg, Sylvia, har jeg fått feil på epstadressa som er oppgitt i kontaktprofilen din på google. Jeg vil se mer på sida di etterhvert. Har vært innom. Spennende.
  Vennlig hilsen Magne

Comments are closed