Bever – Beaver

I vinter la jeg ut noen bilder som viste beverens aktiviteter i området der jeg fotograferer for tiden, og på søndag kveld fikk jeg altså være med Arve Henriksen i dammen der han filmer. Vær og vindretning var perfekt.

Det er etablert en hel liten familie der med mor, far og to unger. Bildene du får se her, er av ungene. Det er vanskelig å få grep om størrelsen når du ser på bildene, men du kan sammenligne dem med størrelsen på en bilsvamp, bare noen hakk søtere 🙂

Ungene har latt seg lokke av ospekvister som er lagt i vannet for dem, og derfor kommer de ganske nær der vi sitter. Likevel virker de noe mer tilbakeholdne nå (ifølge Arve). Det har vært et lite eksperiment dette, å se hvordan de reagerer på ny lukt. Kanskje er det lukten av et fremmed menneske som gjør dem usikre.Nesa stikker i været i vannskorpa med en ustanselig snusebevegelse.

Men snart er de i full fart med spising, svømming og litt lukting på hverandre.

Ganske fornøyelig var det å lure dem da vi gikk hjem. Arve først, gryntende som en elg, og jeg rett bak. Da ble vi seende ut som et firbent dyr, når du tar i betraktning den lite utviklede synssansen hos beverne.

Håper at  våre tobeinte venner ikke tar oss for elger å være heretter!

Magne

 

These are photographs of beavers from a beaver-dam i the southern parts of Norway. I was kindly permitted to take photos here from my friend, Arve Henriksen, who has been working with them for a long period of time in these woods. It wouldn’t have been possible otherwise.

Magne