Straumsfjorden – Del I

Ja, da. Vi skulle egentlig vært tidlig avgårde for å få  en god start, men når vi vi er så trege at vi først kommer i gang med padlingen godt utpå ettermiddagen, må vi bare agere etter det. Første dag blir dermed ganske kort.

Over Mjåvatn tar vi tiden for å lage en målestokk på tid og hastighet. Etter en kort bæring kommer vi over i den store Straumsfjorden, Her kunne vi padlet sørøstover med en gang, men i stedet padler vi nordover og drar kanoen over litt en steinete og grunn elv og kommer inn i vakre Heddevatn.

Vi er litt spente på om vi finner en grei leirplass i småregnet og ser etter strandhuggsmuligheter allerede fra starten av. Heldigvis tar vi oss tid og finner en nydelig liten vik. Kanskje den beste leirplassen på hele turen.

I løpet av kort tid har min turkompis (Torjus Frøysnes) fisket det vi trenger av ørret, og selv har jeg funnet molter. Et lite tips for villmarksdesserten: Dryss litt sukker over moltene i en panne og varm dem forsiktig over bålet. En aldri så liten smakseksplosjon og så er det en fin kontrast til middagssmaken.

Min nyervervede hengekøye lokker når det skumrer, og jeg kjenner meg trygg på at regnet ikke når meg under tarpen.

Vi er igang!

Magne

Comments are closed.