Fredag 37

Dag trettisju – Fredag 3 august 2018. Oppstart 14.45

1 time 45 min

30cm x 30cm

Olje

Jeg må innrømme at jeg begynner å bli sliten nå. Ærlig talt synes jeg at jeg har hatt temmelig bra utholdenhet. 37 malerier! Bare tre igjen. Regnet glimrer fremdeles mer eller mindre med sitt fravær. Enkelt regnskyll monner lite. Bekkene er så og si tørre.

Blåbærriset ser mange steder ut som om det er seint på høsten, bare uten de flotte høstfargene. Skogene på Sørlandet og ellers i Sør-Norge står i flammer. Det er så tørt at lynnedslag antenner skogen der den treffer.

Tre uker siden sist på grunn av ferie, og jeg må virkelig gå i kjelleren for å ta denne turen. Det er bare gjennomførbart siden det har blitt en rutine – eller at det står på kalenderen.

Hvordan kan jeg skape noe vakkert ut av dette triste synet? Jeg bestemmer meg for å forsøke å dokumentere det jeg ser så godt det lar seg gjøre.

Etablering av en komposisjon

En annen inngang denne gangen. Farger legges omtrentlig på plass, klare for justeringer underveis.

Den mørke speilingen av klippen.

Klippene selv males inn.

Utdyping av forgrunnen. Konturskygger rundt blader.

Ekstra justeringer her og der.

Magne

Comments are closed.