Sjikt – Bekkefar 07, utvidelse

Akvarell malt på bakgrunn av friluftsmaleri 32x32cm

Vinterbekken. Akvarell malt litt fritt etter friluftsmaleriet jeg malte ute i desember. Jeg arbeider for tiden med å utvikle metoder for å overføre motiver og tema fra friluftsmalerier. Dette er nok ikke det endelige uttrykket jeg søker med hensyn til akvarell, men jeg syntes det ble ganske spennende likevel.

Her har det vært mye rom for fabulering med former – både positive og negative rom. I det hele tatt mye abstraksjon. En del detaljer jeg husker fra jeg satt ute har jeg fått bedre til i dette maleriet enn i selve friluftsmaleriet. Minner blir ganske sterke når man sitter slik og tar inn et landskap konsentrert over tid. Veldig gøy å ta alt inn direkte og å slippe å ha det gjennom et fotoapparat først.

Magne

Comments are closed.