Sjikt – bekkefar 08

Sjikt bekkefar 08. Olje på plate 30×30 cm. Omtrent en time og malt ferdig på stedet.

Dette var i i utgangspunktet ikke en spesielt egnet dag for malerivirksomhet. Hadde det ikke allerede vært bestemt, hadde jeg heller ikke reist ut. Så hva er egentlig kunstnerisk inspirasjon? Etter min mening er det først og fremst hardt arbeid.

Etter innspill sist uke fra noen av mine kunstnervenner, ville jeg denne gang forsøke å male hurtigere og mer skisseaktig. Jeg har en tendens – av og til – til å pensle alt ut i detalj slik at det ikke blir noe mat igjen for fantasien. Dessuten var farten i vannet høy, særlig i yttersvingen nærmest føttene mine. Dersom jeg her skulle male bølge for bølge, ville det faktisk være litt urealistisk i forhold til opplevelsen der og da. Jeg tror det ble en bedre løsning å stryke det ut slik jeg gjorde.

Etter dette har jeg fått fornyet tro på prosjektet mitt, og jeg gønner på videre!

Bildet her viser hvordan fargene blir lagt ut på paletten. De få tubene jeg har med gir muligheter for utallige nyanser.

Magne

Comments are closed.