Fredag 20

Dag tyve – Lørdag 3. mars  – 2018. Oppstart ca 15:30

Omtrent 1 time

30 x 30 cm

Olje

Kuldeutfordring!

Jeg var egentlig klar for å ut en tur i går, fredag, men jeg måtte ta en liten legesjekk. Da røk den muligheten. Forrige fredag var jeg mot slutten av en lett influensa. Så da ble det heller ingen tur. Ingen grunn til å ta noen sjanser.

Vi er i en kuldeperiode der kald vind fra Sibir trekker innover landet. Den østlige vinden om vinteren pleier å dra med seg snø, så nå er det betydelige mengder i skogen. Truger er eneste løsning. Kulden holder også resten av Europa i et jerngrep, men vi her nord er mer vant til slikt, heldigvis.

I tillegg til alt tøyet jeg pleier å ha med, tok jeg også med meg Jervenduken. Den er foret og gir fantastisk bra ly. Ca -6 grader og 6-7 sekundmeter vind delvis rett i mot gir etter tabellen -12 opplevde grader. Jeg så mørkt på å få til noe som helst. Istedenfor å begynne med å plukke ut et motiv, valgte jeg først å finne den luneste plassen, og jeg danderte deretter alt rundt meg. Herfra plukket jeg så ut dagens bildeutsnitt.

I forkant hadde jeg også malt maleplata i grånyanser med en stor og dårlig gammel pensel, for å få litt strukturer. Jeg så for meg at bildet måtte males hurtig på grunn av kulden og tenkte jeg ville komme lettere til resultatet på denne måten. Ingen okerfarget bakgrunn, altså.

Her er en detalj fra maleriet. Jeg forsøkte å male temmelig røft for å få inn litt liv i et ganske rolig motiv.

 

Jeg har også laget nytt transportsystem for bildene. To bilder kan ligge mot hverandre med den ferske maleflata inn. Det fungerte utmerket. Nå kan bildene legges inn i sekken også på hjemturen. Systemet jeg har bruk til nå har fungert, men jeg har måttet bære platene i en pose på vei hjemover. Det er jo litt tungvindt.

Magne

 

Comments are closed.