Fredag 22

Dag toogtyve – Fredag 23. mars  – 2018. Oppstart ca 15:30

Omtrent 2 timer

30 x 30 cm

Olje

Forrige fredag valgte jeg å ta en pause. Angret kanskje litt på det når jeg så værmeldinga denne gangen. Mye og råtten snø – med regn på toppen. Turen opp tok omtrent en og en halv time på truger. Var heldig med nedbøren da. Det var bare litt forsiktig yr i lufta. Måtte ha en større sekk denne gang for å få med nok utstyr til å holde meg selv og maleriet tørt, samt å ha med nok klær for varmens skyld. Nesten tyve kilo i sekken var drøyt på dette føre. 200 høydemetre…. Det kjentes i både hofter og korsrygg! Mange pauser underveis før jeg tok sats igjen.

Strategien denne gangen var å først finne et egnet sted jeg kunne sette opp regnduken, for deretter å se hva som kunne plukkes ut til motiv. Jeg lager gjerne en L med fingrene og lager en «søker» for å finne en passende komposisjon. Siden jeg sank dypt ned i snøen på den lille stolen min, fikk jeg en temmelig lav synsvinkel. Det var kanskje ingen ulempe…

Man skulle tro tåke og yr ødelegger eller tar bort fargene i landskapet. På mange måter er det tvert i mot. Våte greiner får en egen glød. De blir i tillegg belyst av det sterke lyset fra snøen. Det gjør det litt problematisk å se, siden snølyset er så sterkt, men fokuserer du en stund, eller ser godt etter, ser du fargene spille!

Maleplata denne gang var grunnet i ulike grånyanser med tydelige merker etter en stor og bustete malekost. Jeg forsøkte å bytte mellom å male tynne lag, smøre tykt på med palettkniv og å legge på noen gode tykke drag med pensel på toppen.

Magne

 

 

Comments are closed.