Fredag 23

Denne «fredagen» måtte bli en mandag.

Dag tjuetre – Mandag 2. april – 2018. Oppstart kl 1300

Litt mer enn to timer

30cm x 30 cm

Olje

Familie først! Siden denne fredagen var Langfredag, måtte maledagen utsettes til første praktiske mulighet.

Det virker som om denne vinteren aldri vil ta slutt. Da den første snøen kom i vinter var jeg klar for å få festet noe av den på maleplata. Nå ser det ut til at en tredel av de førti maleriene vil være snømotiver. Meget uvanlig, og vi må i følge værstatistikerne fem år tilbake for å finne en lignende vinter her på Sørlandet.

Jeg kom opp hit mye tidligere enn vanlig siden jeg ikke var på arbeid på skolen på morgenen. Fridag, helligdag. En fantastisk dag! Selv om jeg hadde med trugene, fikk jeg knapt bruk for dem. Skaren var sterk og holdt meg, selv med sko på føttene og nærmere tyve kilo i sekken. Jeg hadde en tanke om å male to bilder denne dagen, men det ble et bål istedenfor. Kaffe, brød og litt kake.

Oppstart. Litt for rød bakgrunnsfarge (på fotoet) i forhold til slik den egentlig så ut.

Istedenfor brent umbra og ultramarin, valgte jeg en ny innfallsvinkel. Jeg byttet ut umbraen med jernoksid. Dette gjorde at skyggene fikk et lett fiolett preg.

Noen av trestammene ble først malt som helt rette streker. For å få mer liv i dem, blandet jeg en snøfarge som var nesten slik den skulle være, bare litt blåere og lysere og førte penselen i en bue på ene siden av stammen og «spiste» en bit av den. Gjorde det tilsvarende på den andre siden, bare høyere oppe på stammen eller lenger ned. Når brunfargen fra stammen ble blandet inn i disse strøkene mørknet og rødnet fargen slik at den ble lik snøen rundt. Artig at dette lille grepet fungerte.

Detalj

Detalj

Detalj. Når vannet bryter gjennom snøen, farges den noe mer grønn.

Magne

One Comment

  1. Pingback: Fredag 32 – Magne Myhren – Kunst og natur

Comments are closed