Fredag 25

Dag femogtyve – Fredag 13. april 2018. Oppstart 15.50

1 time og 45 minutter

30cm x 30cm

Olje

Oppstart

Først la jeg på en ganske tørr lasur over en okerfarget maleplate. Lasuren var en blanding av ultramarin, brent umbra og hvit. Litt gul oker måtte også til for å få et lite grønnstikk i den våte og «råtne» isen. Jeg la over temmelig tykke lag med hvit for å lage snøen i front. Denne ble delvis iblandet andre nyanser og delvis plukket den det opp fra lasuren under. Jeg forsøkte på å forsterke overgangen mellom våt is og snøkant med å legge på noen tykke strøk med hvit. Kanskje skyggene som dukker opp vil øke effekten? Alle detaljene i den skitne, gamle snøen ble malt på med tynn pensel (kvist og kvast) og noen berøringer her og der med diverse fargerflekker fra paletten.

Det var en stor påkjenning å male i dag. 7-8 sekundmeter vind sto rett i mot, og jeg måtte delvis holde staffeliet på plass med beina.

Farger for dagen: Brent umbra, ultramarin, gul oker, hvit. I tillegg noen rester av jernoksid og gult som var på paletten fra før.

Noen detaljer:

Mens jeg nå sitter og skriver for å få det hele helt ferskt, sliter jeg med tåkeflekker på øynene på grunn av den skarpe vinden, salt tårevæske og trøtthet.

Jeg har også filmet en del, men det får komme i en oppdatering eller på fortyfridayafternoons.com

Magne

One Comment

  1. Pingback: Video om å fryse – Magne Myhren – Kunst og natur

Comments are closed