Fredag 27

Dag syvogtyve – Fredag 27. april 2018. Oppstart 14.30

2 timer

30cm x 30cm

Olje

(Hele teksten i dag er en maskinskrevet versjon av notatene mine etter endt maleøkt ute i skogen.)

Hva er det jeg har begitt meg ut på?! Nå når fargene kommer med full styrke, ser jeg at jeg har tatt på meg en gigantisk jobb!! Det er kaskader!

Enda større er likevel utfordringene med vannet. Det ene sekundet er flata blank og fin. Et knapt sekund etter er bildet stykket opp i en uendelig mosaikk av brutte flater. Selv om været er prima med sol og grei temperatur, kjennes stresset i kroppen.

Oppstart

Med snø og is har landskapet ligget stille. Det har vært fiksert. Nå har jeg ingen kontroll, kjennes det som.

Detalj med penselarbeid

Jeg malte to bilder. Det siste tok vel snaue tre kvarter, tenker jeg. Jeg måtte finne ut av hvordan vannet speilet himmelen. Jeg tenkte i utgangspunktet at det var lurt å fokusere på granitten siden vannet var så urolig, men jeg burde nok gjort det motsatt. Fargene i vannet ble feil. Derfor det nye. Jeg måtte prøve å forstå det og lagde det fra en mer close-up vinkel. Tror det hjalp.

Nytt forsøk

Et brak bak meg etter at vinden strøk meg i ansiktet idet den dro forbi. Regner med at den tok med seg lukten av meg og fylte neseborene til en elg.

Ellers har jeg enten sett eller hørt ravn, musvåk, bokfink, svarttrost, kjøttmeis og rødstrupe.

En skisse fra en litt annen kant der jeg ble fengslet av speiling og formen på den.

Min kone var på snarvisitt og tok noen bilder av meg

Magne

Comments are closed.