Fredag 33

Dag trettitre – Fredag 8. juni 2018. Oppstart 14.45

1 time 15 min

30cm x 30cm

Olje

Jeg tenker at dette er den siste dagen jeg kan dra ut hit uten å ha med meg ekstra vann. Bekker og småstryk tørker inn, og det er lite rent vann å finne. Likevel fant jeg det jeg trengte for i dag. Jeg skremte opp et rådyr da jeg nærmet meg toppen i dag. Jeg forstår ikke hvorfor det ikke hørte meg tidligere. Det var en fin opplevelse. Disse sommerdagene i dette merkelige vær-året synes aldri å ta slutt. Det gir meg mange deilige turer, men jeg tenker at regn hadde vært godt for naturen nå.

I dag malte jeg på en ganske røff rustrød- og okerfarget plate. Jeg synes jeg begynner å få litt tak på sommerfargene og de ulike sjiktene i vannet nå. Kanskje jeg kan analysere fargeovergangene litt mer i detalj her hjemme for å se om det kunne blitt lagt på litt mer direkte. Slik som det er nå, bruker jeg strategien med å male med farge iblandet oljegele, for å legge på noen lasurer først. Deretter legger jeg over kraftigere farger i tykke strøk.

Oppstart

Første lasur. Ultramarin, hvit + gele

Mørke grønne lasurer av Brent Umbra, Ultramarin, gul og gele

Granitten må inn.

Sjekk av fargen mot motivet.

Comments are closed.