Fredag 34

Dag trettifire – Fredag 15. juni 2018. Oppstart 15.15

1 time 15 min

30cm x 30c

Olje

Var en stund lengre på arbeid i dag, og jeg kjente arbeidsdagen henge igjen i mitt sinn i det jeg var på vei ut. Hadde det ikke vært for at dette er et forpliktende prosjekt – og derfor noe jeg gjør rutinemessig – så hadde jeg nok ikke malt i dag. Jeg kjørte bil, og dermed ble gåturen lengre. Likvel klarte jeg ikke å riste av med det jeg bar på far jobb. Kan man male under slike omstendigheter? Tom for batteri!?

Jeg hadde allerede sist gang planlagt sånn omtrent hvordan jeg skulle male i dag, et litt lavt perspektiv, med nøkkerosene i fokus.

Enkel opptegning av komposisjon.

Først vannspeil i en tynn lasur med gele innblandet i malingen.

Grønnfarger til paletten. Bare ultramarin, gul og hvit.

Grove strøk på tynnmalt underlag.

Detalj.

 

Magne

Comments are closed.